McDonald's Aanbiedingen voor januari 2021

McDonald’s Aanbiedingen voor januari 2021

Hoe één restaurant uitgroeide tot ‘s werelds grootste fastfoodketen

Ray Kroc, verkoper van milkshake machines, bezocht in 1954 een hamburger restaurant in Californië. Dit restaurant was opgericht door de broers McDonald. Ray verbaasde zich over de hoge kwaliteit van het voedsel en de razendsnelle service. Op 15 april 1955 was de dag dat ook Ray zijn eerste McDonald’s restaurant opende. Het restaurant was gevestigd in Illinois, Chicago. Het idea was een succes en al snel doken er overal in de Verenigde Staten McDonald’s eating places op. Het bedrijf besloot uit te breiden naar Europa en koos Nederland uit om het spits af te bijten. Het eerste restaurant van Europa werd geopend in Zaandam in 1971. Inmiddels heeft de fastfoodketen meer dan 240 eating places in Nederland en maar liefst 37.000 vestigingen over de gehele wereld. De bedrijfsnaam wordt overigens vaak fout gespeld – het is niet Mc Donald’s of MacDonalds maar “McDonald’s”.

McDonald's NL

Als je zin hebt in een hamburger, wrap, milkshake of Coca-Cola, kun je terecht bij een van de vele eating places van deze fastfoodketen. In de filialen kun je rekenen op aantrekkelijke prijzen en snelle bediening. MacDonalds heeft ook een web site, www.mcdonalds.com. Hier krijg je informatie over het bedrijf en zie je welke McDonald’s menu’s er allemaal zijn. Bovendien kun je op de web site zien welke voedingswaarde het voedsel heeft en welke ingrediënten/allergenen erin verwerkt zitten. Zoek je een restaurant? Klik dan op de homepage op ‘vind een restaurant’ rechtsboven in het scherm. Je kunt dan zoeken op postcode, plaats en provincie. Vervolgens krijg je een overzicht van alle eating places, het adres, openingstijden en de companies van het restaurant.

We gebruiken het web dagelijks voor het vinden van informatie of om onszelf te vermaken. Daarnaast wordt ook on-line shoppen steeds normaler. Helaas kunnen er, zonder dat je het weet, persoonlijke gegevens opgeslagen worden. Het is daarom altijd verstandig om na te gaan of een web site wel betrouwbaar is. Mc Donald’s heeft een privacyverklaring opgesteld. Je kunt in deze verklaring lezen hoe het bedrijf de persoonsgegevens van gasten verzamelt, gebruikt, beschermt en deelt. Je kunt de privacyverklaring hier vinden.

Van hamburger tot gezonde snacks: dit bestel je bij MacDonalds

Mc Donald’s heeft, web als concurrent Burger King, een groot aanbod op het gebied van fastfood. Bij MacDonalds koop je behalve hamburgers, cheeseburgers en McNuggets, ook vegetarisch eten. Bijvoorbeeld de McChicken Veggie en de Veggie Falafel Salad. Op de homepage van de web site kun je informatie over de verschillende McDonald’s menu’s en het bedrijf zelf vinden.

Door het gebruik van tekst en foto’s is McDonalds.com erg duidelijk en overzichtelijk. Alle producten die je kunt bestellen worden uitgebreid beschreven op de web site. Van het aantal eiwitten tot de hoeveelheid vet; je leest het bij de voedingswaarde. Bovendien kun je de ‘voedingswaarde calculator’ gebruiken en zo precies uit laten rekenen hoeveel voedingswaarden het menu bevat. Ben je allergisch voor bepaalde voedingstoffen? Bij alle producten is duidelijk de informatie over de allergenen weergegeven, waardoor je gemakkelijk kunt bekijken of je het wel of niet kunt eten. Het menu op de web site heeft vijf hoofdcategorieën:

 • Menu: Klik op ‘menu’ en je krijgt een overzicht van al het eten dat je bij McDonald’s kunt bestellen. Om meer overzichtelijkheid te creëren is deze rubriek onderverdeeld in subcategorieën, zoals Voordeelmenu, Pleased Meal, Vegetarisch en McBreak (voorheen Euroknaller). Wil je voedingsinformatie lezen over een van de gerechten, zoals de McKroket, Massive Mac, McFlurry of Quarter Pounder? Ook dat kan hier.

 • Actueel: Bij ‘actueel’ krijg je een overzicht van alle nieuwe informatie over het restaurant. Van de introductie van een nieuwe burger tot informatie over de afvalverwerking van het bedrijf. Additional oplaadpunt voor elektrische auto’s? Ook deze informatie lees je bij ‘Actueel’.

 • Companies: McDonald’s bestellen? In deze categorie krijg je informatie over alle mogelijkheden van het restaurant, bijvoorbeeld Mc Supply, waarbij je bestelling door Uber Eats wordt thuisbezorgd.

 • Goed om te weten: hier lees je onder meer over de eisen die aan het voedsel worden gesteld en krijg je informatie over het internationale duurzaamheidsprogramma “Scale for good”.

 • Familie: Onder het kopje ‘familie’ krijg je informatie over alle mogelijkheden voor kinderen. Is jouw zoon of dochter jarig? Hier lees je hoe je het kinderfeestje bij MacDonalds kunt vieren. Wil je meer informatie over de Pleased Meal? Ook dat lees je hier.

hamburger

Profiteer van knallende aanbiedingen

Op de web site kun je lezen welke interessante aanbiedingen het restaurant heeft. De deal waar McDonald’s misschien wel het meest om bekend staat, de Euroknaller, heeft tegenwoordig een nieuwe naam: de McBreak. De McBreak is te vinden onder het kopje ‘Menu’. Het aanbod aan gerechten dat meedoet aan de McBreak actie wisselt voortdurend – soms zijn het Hen McNuggets of de Chili Hen, een andere keer is het een hamburger of cheeseburger.

Het restaurant kent ook een loyaliteitsprogramma. Obtain de app en maak een persoonlijk account aan. Vervolgens kun je aangeven welke producten jouw favorieten zijn. Op foundation van jouw favorieten krijg je persoonlijke coupons die je kunt inwisselen als je gaat eten bij het restaurant. Hoe vaker je de app gebruikt, hoe beter de aanbiedingen aan jouw voorkeuren gekoppeld kunnen worden.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten, exclusieve coupons ontvangen en meedoen aan gave winacties? Als je de App obtain, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan informatie per e-mail.

MacDonalds op je smartphone of pill

Het restaurant heeft twee apps ontwikkeld voor iOS en Android. Je kunt met de App op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en acties. Daarnaast kun je de coupons die bij je passen claimen, verrassende prijzen winnen en meer!

 • Obtain hier je App voor iOS

 • Obtain hier je App voor Android

McDonalds bestellen Uber Eats

Naar een restaurant of McDonald’s bestellen

Trek in de Mac? Je kunt of naar een restaurant, of eten bij je thuis laten bezorgen. In sommige eating places hoef je na het bestellen niet bij de balie te wachten tot je bestelling klaar is. Met de ‘desk service’ krijg je je bestelling aan tafel geserveerd. Daarnaast kun je bij sommige eating places gebruik maken van de McDrive. Je hoeft dan de auto niet uit om te bestellen en je kunt het eten vervolgens thuis of in de auto opeten. In de eating places kun je als volgt betalen:

Liever McDonald’s bestellen vanuit je luie stoel? Het is ook een optie om je bestelling thuis te laten bezorgen met Uber Eats. Je hebt dan wel de Uber Eats App nodig. Zo bestel je eten by way of Uber Eats:

 1. Obtain de Uber Eats App.

 2. Selecteer het restaurant.

 3. Bestel waar je zin in hebt.

 4. Betaal en de bezorger komt zo snel mogelijk je bestelling brengen.

Afrekenen kan met:

Contact met de klantenservice

Wil je een vraag stellen? Daar heeft het restaurant een speciale web site voor. Op meerweten.mcdonalds.nl kun je by way of de zoekbalk je vraag stellen. Je krijgt vervolgens een overzicht van alle vragen met dat zoekwoord. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je contact opnemen by way of Fb of Instagram. Through Fb Messenger kun je ook een chatbericht starten en zo involved komen met medewerkers van het restaurant. De sociale kanalen zijn elke dag van 08.00 tot 0.00 uur te bereiken. Het restaurant heeft daarnaast ook een contactformulier. De individuele eating places zijn overigens allemaal telefonisch te bereiken.

Mc Donald’s, ook actief op social media

McDonalds ijs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *